NAŠI LJUDI
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 Svibor Jančić (1982, Beograd), koordinator vijećnika; vijećnik VGČ Maksimir

Osnovnu i srednju školu završio u Zagrebu,  diplomirao na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu; smjer: međunarodni odnosi i diplomacija / Javne politike, menadžment i razvoj, na temi ‘Utjecaj zelenih političkih stranaka na politike zaštite okoliša: Studija stranke Zelenih u njemačkoj’. Završio akademski semestar Centra za Mirovne studije 2009. Jedan je od osnivača Za Grad, novonastale mlade političke stranke u usponu te njen predstavnik u Vijeću gradske četvrti Maksimir Grada Zagreba. Dugogodišnji je aktivni član društva Joga u svakodnevnom životu. Od 2010. do 2013. radio je kao vanjski suradnik katedre za tjelesni odgoj Filozofskog fakulteta u Zagrebu kao instruktor joge. 2014. postaje tajnik Hrvatko - indijskog društva prijateljstva. Kao dječak trenirao je nogomet, oduvijek se gradom kretao biciklom, dok je u studijskim danima otkrio plivanje, što je i rezultiralo njegovim današnjim aktivnim bavljenjem triatlonom.


Jelena Šimunović (1983, Zagreb), blagajnica

Zadnjih pet godina radi u nevladinim organizacijama. Ljubav prema civilnom društvu proizašla je iz dugodišnjeg volontiranja, kojemu se stalno vraća. Karijeru započinje radom u Hrvatskom savezu tjelesnih invalida i nastavlja radom u Udruzi za promicanje istih mogućnosti sa primarnim fokusom na zapošljavanje osoba s invaliditetom. Bila je voditeljica kampanje za zapošljavanje osoba s invaliditetom 'Nama je kriza stalno'. Trenutno radi u Kući ljudskih prava u Documenti-centru za suočavanje s prošlošću. Vjeruje u moć 'običnih ljudi' koja proizlazi iz umrežavanja.

 

Ivan Zelenić (1981, Zagreb), supredsjednik; vijećnik VGČ Trešnjevka-jug

Rođen i odrastao u Zagrebu gdje je diplomirao na geografskom odsjeku PMF-a. U sklopu studija bavi se proučavanjem transformacijskih procesa ruralnih okolica hrvatskih gradova. 2007. godine aplikant je Geografskog odjeka PMF-a za rektorovu nagradu. Nakon studija radi kao profesor geografije na brojnim zagrebačkim osnovnim i srednjim školama te kao stručni suradnik na terenskim nastavama Geografskog odsjeka PMF-a i Instituta za društvena istraživanja Ivo Pilar. U sklopu nastave geografije osmišljava i vodi prvi uspješan učenički projekt popisa stanovništva. Tokom 2009. godine vodi inicijativu građana za spas najdužeg drvenog mosta u Hrvatskoj u mjestu Belavići. U politiku se uključuje 2009. godine kao vijećnik udruge Moj Glas u mjesnom odboru Horvati-Srednjaci, a od 2013. godine vijećnik je stranke ZA GRAD u gradskoj četvrti Trešnjevka-jug. Veliki je ljubitelj tračnih vozila svih vrsta, a u slobodno vrijeme pedalira Hrvatskom. Iskreno vjeruje da politika može biti drugačija.


Sandro Salopek (1985, Zagreb), pravni savjetnik; vijećnik VGČ Novi Zagreb-Istok

Rođen 21.08.1985. godine u Zagrebu. Odrastao u zagrebačkoj četvrti Novi Zagreb – istok gdje je završio Osnovnu školu Fran Galović u Dugavama i Prvu opću gimnaziju. Diplomirao na Pravnom fakultetu u Zagrebu 2010. godine, nakon čega svoj profesionalni razvoj nastavlja u odvjetničkoj profesiji, te je položio pravosudni ispit 2013. godine. Radi u odvjetništvu i bavi se pružanjem pravne pomoći u svim granama prava. Od stranih jezika govori engleski, njemački, talijanski i francuski jezik. Društvene teme počinju ga intenzivno zanimati već u gimnazijskim danima u sklopu debatnog programa i novinarske grupe, a politiku, kao logičan slijed svog društvenog angažmana, doživljava kao alat za stvaranje boljeg i sretnijeg društva pojedinaca s dostojanstvom koje nam omogućuje da odaberemo svoj život i ostvarimo svoje ciljeve i osobne potencijale u mjeri u kojoj to želimo i možemo, pri čemu čvrsto vjeruje da pojedinci nikad ne smiju biti sredstvo, već cilj (svake) politike. Veliki je borac za slobode i prava pojedinaca, te nepopravljivi idealist i optimist. Ono malo preostalog slobodnog vremena najradije provodi u krugu obitelji i prijatelja.


Kristina Lauš (1990, Zagreb), glavna tajnica

Magistrica primarnog obrazovanja, studirala u Zagrebu i Ljubljani. Trenutno radi kao voditeljica projekata, kampanja i edukacija u društvenom poduzeću Brodoto. Čvrsto vjeruje da svaki pojedinac može biti nositelj promjene i svoj poziv vidi u poticanju drugih da tu sposobnost u sebi prepoznaju.


Iva Kvakić (1986, Zagreb), vijećnica VGČ Trnje

Rođena i odrasla u Zagrebu gdje je završila matematičku gimnaziju i ekonomski fakultet. Posljednju godinu fakulteta provela u Španjolskoj na razmjeni studenata i volontirajući u organizaciju CEOs without borders. Magistrirala održivi razvoj na Ritsumeikan Asia Pacific Universityu u Japanu i Fachhochschule Trier u Njemačkoj. Od 2011. stalno prebivalište vratila u Hrvatsku s ciljem doprinosa društvenim promjenama. Tečno govori engleski i francuski, a u slobodno vrijeme bori se za prava biciklista, pušta zmaja, snowboarda i bubnja.podijeli
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------