KAKO KORISTITI NAŠU PLATFORMU?
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Opće informacije

Našu web platformu koristite za davanje ideja i prijedloga kako biste poboljšali svoju ulicu, kvart, ili cijeli grad. Nakon registracije ili prijave putem svog google ili facebook profila, slobodni ste davati prijedloge, komentirati tuđe, te glasati za prijedloge koji vam se sviđaju ili protiv onih s kojima se ne slažete.

Kako predati prijedlog?

Prijedlog u bilo kojem trenutku možete predati klikom na link Daj ideju u glavnom izborniku, ili klikom na žaruljicu s desne strane ekrana. Pri unosu prijedloga odaberite lokaciju na koju se ideja odnosi (cijeli grad ili određeni kvart), unesite detaljni opis kako bi svoju ideju što bolje objasnili drugim korisnicima. Još priložite sliku ako ju imate - to povećava atraktivnost za druge korisnike ove platforme i olakšava širenje na društvenim mrežama.

Nakon unošenja prijedloga on mora proći odobrenje administratora o čemu ćete biti obaviješteni e-mailom. Svaka ideja, komentar, ili bilo koji drugi sadržaj koji postavite na našu web platformu mora biti u skladu s našim vrijednostima i uvjetima korištenja

Kako glasati za prijedloge?

Prijedloge možete pregledati klikom na link "Ideje" u glavnom izborniku. Za svaki prijedlog možete dati samo jedan glas, za ili protiv, a komentirati i diskutirati možete koliko želite. Ukoliko ste promijenili mišljenje, svoj glas možete povući ili promijeniti. Ideje pri vrhu stranice su kombinacija ideja s najviše glasova i najviše diskusije, a možete ih filtrirati po kvartovima. 

Bodovi

U želji da smanjimo apatiju, želimo politiku učiniti zabavnijom. Stoga naša stranka i naš web ima i elemente nagradne igre - najvjernije sudionike u radu naše platforme nagrađujemo bodovima:

  • Prijedlog = 10 bodova
  • Svaki glas koji dobijete za vaš prijedlog = 1 bod
  • Davanje glasa tuđim prijedlozim = 1 bod

Čemu služe bodovi?

  • donose dobru karmu (dobra karma čeka sve one koji se aktivno trude poboljšati život zajednice)
  • dobar dio liste za Skupštinu Grada bit će formiran od najaktivnijih sudionika naše platforme
  • donose prestiž - budite proglašeni entuzijastom!
  • možete ih zamijeniti za mini nagrade

Nagrade

Vjerujemo u intrinzičnu motivaciju davanja prijedloga i sudjelovanja ZA _ _ _ _ GRAD - na kraju krajeva svima je u interesu poboljšati grad u kojem žive. Ako to nekome slučajno nije dovoljno - spremni smo nagrađivati aktivnu participaciju malim poklonima. Bodove možete zamijeniti za:

  • 50 bodova - dizajnerski bedž
  • 100 bodova - dizajnerska majica i bedž
  • 200 bodova - dizajnerska majica, bedž i knjiga o javnim prostorima
podijeli
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------